Rail spotters page coming up soon

Select your language

Photo: RailCam Netherlands

Keihard werk aan de winkel rond RailCam overweg: ‘het lijkt wel of we op een bunker terecht zijn gekomen’

De herinrichting van de Mierloseweg in Mierlo-Hout, is nu gevorderd tot op de Hoofdstraat aan de overzijde van het spoor.
Direct na de 75-jarige bevrijdingsfestiviteiten van afgelopen zondag 22 september is ook een deel van het wegdek op de Houtse Parallelweg op de schop gegaan.  Ook daar is inmiddels een groot deel van het 25 cm dikke asfalt verwijderd en afgevoerd.

Aannemersbedrijf Jan van den Boomen B.V. die in het voorjaar is gestart met het inmiddels ver gevorderde project, heeft nu echter toch te maken met enkele onvoorziene werkzaamheden. Vorige week werd aan de zuidkant van de overweg, onder het wegdek een dikke laag betongranulaat aangetroffen die zich niet zo maar laat verwijderen. De puinlaag is op sommige plaatsen ruim een halve meter dik. Dinsdagochtend werd een gespecialiseerd bedrijf ingezet die met een kraan en breekhamer is begonnen met de sloop. Waarom en wanneer het keiharde spul, bij vorige wegwerkzaamheden onder het asfalt is aangebracht is uitvoerder Sef Haagmans een raadsel. De betonader loopt direct vanaf de overweg over tientallen meters verder tot aan herdenkingsmonument.  Dat het betongranulaat daar al die tijd zat, om ongewenste trillingen tegen te gaan, die afkomstig zijn van het treinverkeer lijkt onwaarschijnlijk. Door het massieve materiaal zouden deze immers alleen maar erger worden. “Het lijkt wel alsof we op een bunker terecht zijn gekomen. Hoe dan ook, we moeten de grond in kunnen, om nieuwe hemelwaterafvoer en andere leidingen te leggen, want zo kunnen we er onmogelijk bij”. Het is nog niet bekend of een zelfde, dikke laag met betongranulaat ook op de Houtse Parallelweg voor problemen gaat zorgen.
Haagmans verwacht dat dit extra werk op de genoemde weggedeelten een week vertraging in het project zou kunnen veroorzaken. De oplevering van het totale project is gepland einde oktober 2019.

Kijk hier de video van de werkzaamheden:

Source: RailCam Netherlands
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on vk
VK

Advertisements


X